Auto u Jedovnic ve stromě: Hasiči vyprostili dva muže, s jedním letěl vrtulník do nemocnice

BLANSKO – V pondělí před čtvrtou hodinou odpoledne vyjela profesionální jednotka hasičů z Blanska společně s dobrovolnou jednotkou z Jedovnic k hlášené vážné nehodě osobního auta v Palackého ulici v obci Jedovnice, které narazilo do stromu.

Po nárazu osobního automobilu do vzrostlého stromu nedaleko Jedovnic zůstali ve voze zaklíněni řidič a spolujezdec. „Hasiči oba zraněné během dvaceti minut z vraku vozidla vyprostili pomocí hydraulického zařízení a předali je do péče záchranné služby,“ popsal zásah mluvčí hasičů Filip Venclovský. „Těžce zraněného muže transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice Brno-Bohunice na urgentní příjem. Druhého muže pak vezla sanitka na vyšetření do Fakultní nemocnice u svaté Anny k vyloučení vážného zranění,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Po vyšetření nehody zasahující hasiči pomohli s naložením vozu na odtahovou službu. Silnice mezi obcemi Jedovnice a Lažánky byla po dobu zásahu a vyšetřování uzavřena.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.