Cyklista šněroval silnici s téměř třemi promile. Policistům dýchnul a chtěl jet dál

TELČ – Silně opilého cyklistu, který kličkoval po silnici od kraje ke kraji, kontrolovali v pondělí večer v Telči policisté. I když nadýchal přes dvě a půl promile, znova sedl na kolo a chtěl v jízdě pokračovat. Muž skončil na záchytce a nyní čelí podezření z přestupků.

Policejní hlídka zastavila v pondělí 2. května po jedenácté hodině večer v Telči na ulici Jihlavská cyklistu, který nebyl schopen jet  rovně. Dechová zkouška ukázala 2,65 promile alkoholu. „Ačkoli mu policisté zakázali pokračovat v další jízdě, opilý cyklista nasedl na jízdní kolo a hodlal v jízdě pokračovat. Na výzvy hlídky nereagoval. Policisté muži v jízdě zabránili a zajistili ho,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté opilce převezli na záchytku k vystřízlivění. „Devětatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy a dále přestupku proti veřejnému pořádku, které policisté šetří,“ dodala mluvčí.