Muž jezdil do Polska pro suroviny na výrobu pervitinu. Přišel si tak na 1,5 miliónu

BRNO-VENKOV – Jedenatřicetiletý muž z Ivančicka jezdil každý týden do Polska nakupovat léky, které potřeboval na výrobu pervitinu. To mu následně přinášelo velmi zajímavý zisk.

Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška jezdil muž z Ivančicka od října loňského roku každý týden do Polska pro léky, aby z nich pak vyráběl pervitin. Jeho prodejem si podle odhadu kriminalistů přišel v posledním půlroce na nejméně půl druhého miliónu korun. V minulých dnech si na něj při zpáteční cestě policisté večer počkali v Tetčicích. Automobil řídila čtyřiatřicetiletá žena, cestovalo v něm kromě překupníka i její osmiměsíční dítě. Kriminalisté ve vozidle objevili vedle potřeb pro výrobu pervitinu i kanystr s tekutinou, ve které muž během jízdy rozpouštěl v zahraničí získané léky, za které zaplatil v přepočtu 50 tisíc korun. Roztok chtěl okamžitě po příjezdu domů použít k výrobě drogy. Při prohlídce automobilu policisté také zajistili téměř 300 tisíc korun a 2,5 gramu pervitinu. Zakázanou látku muž, který ještě nebyl trestaný, vyráběl obvykle každý týden a tímto způsobem jí získával 50 až 100 gramů. Pervitin převážně prodával dalším osobám, ale droga sloužila také jako odměna pro řidiče, kteří muže do Polska pro základní výrobní suroviny vozili. Vedle v autě zadržené čtyřiatřicetileté ženy to byl i její o tři roky mladší druh. Kriminalisté u všech provedli domovní prohlídky. Při nich zajistili vedle dalšího pervitinu i marihuanu a dalších 60 tisíc korun v hotovosti. Zajistili také dva osobní automobily, které povedené trojici sloužily k dopravě do Polska pro léky. „Muže vyrábějící drogu i jeho dva komplice kriminalisté stíhají pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodal Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.