Na rizikový duel Slovácka se Spartou budou dohlížet dvě stovky policistů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na uherskohradišťském stadionu se ve středu 4. května střetne 1. FC Slovácko s AC Sparta Praha ve finálovém zápase ligového poháru. Chystané klání vyhodnotili policisté jako rizikové, do ulic se jich proto vydají na dvě stovky.

Na bezpečnost plánují policisté dohlížet nejen v nejbližším okolí stadionu, ale i v jiných částech města. „Do bezpečnostního opatření budou nasazeny více než dvě stovky policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté či členové antikonfliktního týmu. Do Uherského Hradiště vyrazí i kolegové z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy či Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Pořádek budou v neposlední řadě zajišťovat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště či pracovníci bezpečnostní agentury a pořadatelské služby,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kromě domácích fanoušků se na stadion chystají také stovky příznivců pražského týmu. „Budeme monitorovat nejen samotný příjezd a přesun fanoušků na fotbalový stadion, ale i jejich odjezd,“ ujistil Jaroš.

Samotní návštěvníci utkání i náhodní kolemjedoucí musí počítat s případnými komplikacemi v dopravě. Od středečního rána bude uzavřena ulice Stonky, ke krátkodobým uzávěrám může dojít i jinde, a to jak před zápasem, tak těsně po něm. „Apelujeme proto na dodržování pravidel silničního provozu a důsledné respektování dopravního značení, pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. Důrazně připomínáme, že je zakázáno na stadion nosit jakoukoliv pyrotechniku,“ upozornil Jaroš.