Podnikáte v Praze 6? Pusťte lidi na záchod a dostanete slevu

PRAHA – Městská část Praha 6 řeší nedostatek veřejných toalet a rozhodla se odměnit podniky, které zpřístupní své wc lidem zdarma. Za to dostanou významnou slevu ze záboru předzahrádky a bude jim snížen i poplatek Technické správě komunikací.

Zdá se to jako maličkost, ale možnost odskočit si na toaletu by člověk někdy vyvážil zlatem. Podniky, které se do projektu přihlásí a splní všechny podmínky, budou místo denních sta korun za metr čtvereční platit pouhých pět korun. K tomu také dostanou slevu na poplatek Technické správě komunikací.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Projekt nastartovaný před dvěma lety dobře funguje a nyní jej oživujeme po covidové pauze, kdy se do ulic a do restaurací vrací život. Doufám, že samolepek označujících podniky s WC free přístupem bude přibývat,“ říká místostarosta pro veřejný prostor Jakub Stárek (ODS).

Žádost o slevu i umístění předzahrádky vyřizuje odbor životního prostředí úřadu městské části. Tam také podnikatelé získají samolepku s nápisem free wc, kterou označí své podniky s přístupnou toaletou pro veřejnost. Lidé tak do nich mohou vstoupit bez obav, že je personál vykáže ven.