Při srážce vozidel na Jihlavsku se zranili čtyři lidé. Na místě zasahovaly dva vrtulníky

JIHLAVA – K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí odpoledne u obce Hodice na Jihlavsku. Řidič osobního vozu nevybral zatáčku a srazil se s protijedoucím vozidlem. Dva vážně zraněné transportovali záchranáři do nemocnic v Brně a Českých Budějovicích.

Nehoda se stala v pondělí 2. května po čtvrté hodině odpoledne nedaleko obce Hodice. „Jednadvacetiletý řidič s vozidlem Peugeot jel ve směru od Telče a při projíždění zatáčky vyjel do levého jízdního pruhu, kde se střetl s protijedoucího automobilem Opel. Po střetu se vozidlo Peugeot převrátilo na střechu do příkopu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Spolujezdkyně z Peugeotu utrpěla těžké zranění, záchranáři ji letecky transportovali do brněnské nemocnice. Vážně zraněn byl i další spolujezdec, kterého transportoval vrtulník do nemocnice v Českých Budějovicích. Zraněn byl také řidič a jeho spolujezdkyně z vozidla Opel, oba převezli záchranáři do jihlavské nemocnice.

Alkohol i návykové látky policisté u obou řidičů vyloučili. Škoda na vozidlech přesáhla 100 tisíc korun. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala mluvčí.