Senior upadl ve svém bytě a tři dny se snažil marně dovolat pomoci

BRNO – Tři dny hrůzy si prožil starší muž ze Starého Lískovce, který upadl ve svém bytě a tři dny ležel bez pomoci. Nakonec jeho naříkání zaslechla přes stupačky sousedka a přivolala mu pomoc.

Kolem půlnoci zaslechla obyvatelka bytu slabé volání o pomoc vycházející ze sousedova obydlí. Zavolala proto na linku 156 a vše nahlásila. Na místo dorazila hlídka, které žena řekla, že slyší přes stupačky mužův nářek a zavedla je k jeho bytu. I odtud strážníci slyšeli slabé volání. Vstupní dveře byly zamčené, muži zákona se proto rozhodli slanit do bytu z vyššího patra. „Strážník pořádkové jednotky se spustil po laně na seniorův balkon a oknem se dostal dovnitř,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tam našel na zemi v předsíni ležícího muže, který si stěžoval na bolest pravého boku a následkem pádu ho bolela i hlava. Také dodal, že takto leží již třetí den. Jelikož byl zesláblý a dehydratovaný, hlídka mu poskytla první pomoc a přivolala záchrannou službu. Poté zkontrolovala, jestli jsou všechny spotřebiče vypnuté, včetně plynu a přívodu vody a informovala mužova syna.