V Brně se zazelenalo šest set nových stromů, projekt zvítězil v Dáme na vás

BRNO – Díky projektu participativního rozpočtu Dáme na vás se rozrostla brněnská zeleň o 600 nových stromů. Nejvíce dřevin bylo vysázeno v městské části Brno-sever.

V roce 2019 Jan Matuszek přihlásil svou vizi zasadit 500 nových stromů do participativního rozpočtu. Projekt se umístil na 2. příčce a stal se druhým nejúspěšnějším projektem v historii hlasování. Z Dáme na vás na něj bylo poskytnuto téměř 3,5 milionu korun. „Cílem mého projektu bylo vysázet 500 nových stromů pro zlepšení kvality vzduchu, půdy, vody a života každého z nás,“ upřesnil navrhovatel projektu Jan Matuszek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pro slavnostní ukončení projektu byla vybrána městská část Brno-sever, ve které bylo vysázeno nejvíce stromů. Tam také kvůli extrémnímu suchu přišli o mnoho dřevin, jejich doplnění proto uvítali s radostí. Městské části se o tuto problematiku velmi zajímají, proto radní schválili navýšení příspěvku a navíc se vysadila další stovka stromů.