Začala rekonstrukce mostů u Vílance na Jihlavsku. Řidiče čeká omezení

JIHLAVA – Dva klenbové mosty u Vílance projdou přestavbou, jeden z nich bude přitom zbourán. Přibližně od poloviny května dojde k uzavření silnice I/38 a převedení dopravy na objízdnou trasu, která bude řízena kyvadlově.

První most přes potok Jihlávka bude přestavěný na propustek. „Z koryta se odstraní nánosy bahna a pod samotnou klenbu se umístí ocelová trouba. Prostor mezi troubou a kamennou klenbou se zaplní betonem. Vpravo bude svislé betonové čelo a vlevo šikmý zpevněný svah kamenem do betonu,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Druhý z mostů bude kompletně zdemolován a nahrazen přesypaným železobetonovým rámem. „Koryto pod mostem bude zpevněno kamenem do betonu. Římsy budou osazeny ocelovým zábradelním svodidlem,“ doplnil mluvčí.

Zhruba do poloviny května bude prováděno zatrubnění potoka Jihlávka a připravována provizorní komunikace. Po jejím zprovoznění dojde k úplné uzavírce silnice I/38 a k demolici stávajícího mostu. Doprava na provizorní objízdné trase bude řízena kyvadlově světelnou signalizací.