Zažijte spoustu zábavy a ochutnejte zajímavá jídla na jednodenním festivalu EUforia Stage

PARDUBICE – Přijďte se pobavit na festival EUforia Stage, který proběhne příští středu u zdymadla v ulici U Stadionu. Milovníky hudby jistě potěší vystoupení českých kapel, jako Sto zvířat, Voxel nebo Vanua2.

Šest českých vysokých škol se spojí na akci, která předznamená priority českého předsednictví v Radě EU. „Univerzitní projekt chce oslovit žáky, studenty, akademiky i veřejnost a seznámit je s prioritami blížícího českého prostřednictví v Radě EU. Chybět nebude speciální diskuzní stage, kvízy nebo soutěže ve stáncích jednotlivých vysokých škol, na které navážou koncerty známých českých kapel,“ informovala vedoucí propagace univerzity Pardubice Martina Macková. Vystoupí známé skupiny Vanua2, VOXEL & Spol., Sto zvířat a atmosféru podtrhne také nabídka různého občerstvení. Ochutnáte jídla typická pro jednotlivé země Evropské unie, například španělské churros, řecké a francouzské sýry, maďarské i německé klobásy a mnoho dalšího.

Akce proběhne pod vedením Vlády ČR s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a vstup je zdarma. Moderátorem celé akce je Pavel Cejnar.