Dobové tržiště, šermíři, ohnivé vystoupení. Roštejn ožije v sobotu hradními slavnostmi

JIHLAVA – Areál hradu Roštejn přivítá v sobotu 7. května návštěvníky na oblíbených hradních slavnostech. Chybět nebudou šermířská a taneční vystoupení, folková skupina Druga se postará o hudební doprovod. A program tradičně završí ohňová show.

Po dvouleté pauze se na hradě Roštejn opět uskuteční tradiční slavnosti pod názvem Roštejnský hodokvas. V rámci pestrého programu, který začne ve 14 hodin, zhlédnou návštěvníci vystoupení šermířských skupin Antares, Rytířů Země zubra a pořádajících Novus Origo. A chybět samozřejmě nebudou ani vystoupení tanečnic Zafirah a Malika či sokolnická ukázka s dravci z Polné.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

A to ještě není vše. Záhady alchymie návštěvníkům poodhalí alchymista Bavor Rodovský, Mistr Martin zas předvede popravčí dovednosti a svou premiéru bude mít vystoupení s koněm Mystic Dream Angel. Večer pak celý program zakončí ohnivé vystoupení skupiny Novus Origo.

V areálu hradu bude navíc od 13 hodin otevřeno dobové tržiště, kde si návštěvníci budou moci zakoupit nejen šperky a hračky, ale i medovinu, víno či sladké a slané pochoutky. A pamatováno je i na děti, které se zde budou moci svézt na koních.

Vstupné na akci je 200 korun, rodinné vstupné činí 500 korun. Stejně jako v předchozích letech bude výtěžek ze vstupného věnován organizaci Debra ČR na pomoc lidem s nemocí motýlích křídel.