Podepsáno. Začíná se připravovat projekt nového Centrálního pavilonu zlínské nemocnice

ZLÍN – Vedení zlínské nemocnice podepsalo smlouvu na projekt výstavby nového Centrálního pavilonu. Ten má být dominantou moderní Baťovy nemocnice. „Vzniknou důstojné prostory pro akutní interní obory a urgentní příjem, ale také budou vytvořeny prostory pro modernizaci dalších pavilonů,“ sdělil ředitel nemocnice Jan Hrdý.

Moderní pavilon nabídne zázemí interně, kardiologii a neurologii, urgentnímu příjmu a všem potřebným diagnostickým a zobrazovacím zařízením. Součástí budou i ambulance a lůžková oddělení těchto odborů, nové provozy lékárny, občerstvení a podobně. Počítá se i s heliportem na střeše.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Projektovou a realizační dokumentaci vypracují společně firmy DOMY spol. s. r. o. a JIKA-CZ s. r. o. Vybrány byly ve veřejné zakázce. „Součástí zakázky je v první fázi vypracování architektonické studie stavby a její napojení na stávající objekty. Dále vypracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení a ve finále příprava dokumentace pro výběr dodavatele a provádění stavby,“ upřesnil Martin Déva, člen představenstva pro oblast ekonomickou.

Částka za přípravu kompletní dokumentace překročí stamilionovou hranici. Hotovo by podle předpokladů mělo být zhruba do roka a půl. „Vzhledem ke stavebně technickému stavu budov je nezbytné, aby se výstavba nového pavilonu uskutečnila v co možná nejkratším termínu. Optimistickou vizí pak je, že bychom mohli za pět let otevřením nového Centrálního pavilonu oslavit 100. výročí založení KNTB,“ věří ředitel KNTB Jan Hrdý.