VIDEO: Motorkář to napálil přímo do kolejiště, nadýchal čtyři promile

BRNO – Osmačtyřicetiletý muž nezvládl řízení svého skútru, dostal smyk a zůstal nehybně ležet v kolejišti. Svědci mu poskytli první pomoc a záchranáři odvezli sanitkou do nemocnice.

Strážníci kontrolující okolí Nádražní ulice uviděli muže, který má na hlavě přilbu a leží bez pohybu v kolejišti, vedle něho ležel jeho skútr. Hlídka nabyla dojmu, že nezvládl zatáčku a dostal smyk, což jí potvrdili také přítomní svědci. Ti mezitím přivolali záchrannou službu. Strážníci se ihned ujišťovali, jestli je řidič v pořádku a do příjezdu sanitky kontrolovali jeho základní životní funkce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Viditelná zranění neměl, z jeho dechu jsme ale silně cítili alkohol. Na naše otázky nám muž nedokázal odpovědět a jeho jediná reakce byl zdvižený prostředníček,“ popisuje Markéta Skřivánková, tisková mluvčí brněnské policie. Dechová zkouška přinesla výsledek přes čtyři promile alkoholu, motorkář proto zamířil do nemocnice. Případem se bude nadále zabývat republiková policie.