Výstavba bazénu v Písku bude dražší. Zvýšení ceny schválilo zastupitelstvo

PÍSEK – Město Písek chce pro své občany vystavět nový bazén pod lesnickou školou. Kvůli zdražení materiálu a stavebních prací však muselo zvýšit finanční limit na tuto investiční akci. Původní hodnota zakázky stoupla ze 380 milionů na 480 milionů korun. Zvýšení ceny schválilo na svém dubnovém jednání zastupitelstvo města.

Jak uvedla tisková mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová, finanční limit zahrnuje kromě výstavby bazénu i náklady na interiéry a stavbu parkoviště nad umělou trávou. Město v nejbližší době zahájí výběrové řízení na dodavatele stavby. „Peníze určené na výstavbu nového bazénu jsou součástí finančních plánů města již několik let v jeho rozpočtech i střednědobých výhledech. Ke konci minulého roku mělo město na účtech 575 milionů korun, spolu s novým úvěrem ve výši sto milionů, uzavřeným za velmi výhodných podmínek, máme k dispozici 675 milionů korun. Město je tedy schopno pokrýt náklady výstavbu bazénu,“ řekla starostka Eva Vanžurová. Písek by navíc měl mít šanci získat dotaci 20 milionů korun z Krajského investičního fondu, usilovat bude také o peníze z Národní sportovní agentury.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Nový bazén bude splňovat požadavky jak plavců rekreačních a závodních, kteří zde najdou pětadvacetimetrový plavecký bazén s osmi drahami, tak i těch, kdo hledají zábavu nebo odpočinek. Bude zde totiž tobogán, relaxační bazén nebo saunový svět. Tedy prvky, které ve starém bazénu z osmdesátých let chybí a obyvatelé města za nimi jezdí do bazénů v širokém okolí,“ poznamenala místostarostka Petra Trambová. Bazén je navržen tak, aby splňoval potřeby obyvatel moderního třicetitisícového města. „V žádném případě se nejedná o megalomanský projekt,“ zdůraznila.

Podle projektu vyroste pod lesnickou školou energeticky úsporný objekt, který návštěvníkům nabídce vnitřní pětadvacetimetrový bazén s osmi drahami, dětský výukový bazén se skluzavkou, relaxační bazén s teplou slanou vodou a masážními tryskami, vířivku, Kneippův chodník a tobogán dlouhý 112 metrů s vlastním dojezdovým bazénkem. Ve wellness části bude saunový svět se čtyřmi různými saunami a ochlazovacím bazénkem venku na střeše. Ve venkovním areálu budou dva bazény, kromě zábavního bazénu se skluzavkou a lezeckou stěnou tu bude i hluboký bazén se skokanským prknem, a brouzdaliště pro děti. Kapacita vnitřních prostor bude maximálně 280 návštěvníků a v přilehlém venkovním areálu až 460. Vodní plocha krytých bazénů bude 690 metrů čtverečních.