Vyzkoušejte si lesnické dovednosti na rodinné akci

Brno – přijďte strávit příjemný den na akci Den lesníka, která je určena pro celou rodinu, malé i velké, nudit se určitě nebudete!

Akce láká především na rozmanité lesní aktivity, které si budete moci vyzkoušet. Zhlédnete i komentované ukázky těžby stromů, nebo přibližování dříví koňmi. Na různých stanovištích probádáte lesní mikrosvět, projdete si koloběh vody, zahrajete si na houbaře, budete stopovat lesní obyvatele a poznávat jejich přirozený domov.

Chybět nebude hra o výchově lesa, kde se seznámíte s přirozeným vývojem lesa a výchovnými zásahy. Na ty co se pustí do práce, bude čekat i malá odměna. Těšte se i na ukázky práce loveckých psů a dravých ptáků.

Nenechte si akci ujít! Den lesníka se koná v sobotu 7. května 2022 od 10.00 do 17.00 v lokalitě u Autodromu Brno. Od autobusové zastávky (Brno, Tribuna B) linky 402 je vstup na trasu vzdálen 200 m. Můžete také využít bezplatné autobusové kyvadlové dopravy, která pojede dvakrát do hodiny a propojí místo dění akce a Brno-Bystrc: Ečerova – Tribuna B a zpět. Podrobné informace naleznete na facebooku zde. Vstup na akci je zdarma, jste srdečně zváni!