Žena chtěla prodat přes internet bundu. Z účtu ji zmizely stovky tisíc

PARDUBICE – Žena nabízela na internetu k prodeji svou koženou bundu. Na inzerát zareagovala neznámá žena a následně přišel prodávající email, kde měla vyplnit údaje o své platební kartě. Prodávající tak přišla o dvě stě čtyřicet tisíc korun.

Neznámá žena chtěla bundu poslat prostřednictvím známé zásilkové služby. ,,Následně poškozené přišel e-mail, který vypadal, že je od zásilkové společnosti. Měla kliknout na přiložený odkaz a vyplnit tam číslo platební karty, její platnost a CVC kód. Žena uvěřila, že tento postup je správný, a všechny údaje zadala,“ informovala mluvčí policie Dita Holečková. Poté zjistila, že ji z účtu ubylo dvě stě čtyřicet tisíc korun.

Ihned se obrátila na policii a policista z obvodního oddělení okamžitě využil zákonných možností k zajištění finanční hotovosti. Díky včasnému zjištění ztráty peněz a následnému oznámení se podařilo polovinu peněz zajistit. ,,Opětovně upozorňujeme občany, aby byli velmi obezřetní při online platbách a nereagovali na žádné odkazy a linky od neznámých osob, nevyplňovali žádné osobní údaje ani údaje o platebních kartách nebo přístupová hesla do internetového bankovnictví,“ ukončila Holečková.