Chtěl adoptovat pejska, podvodník ho obral o 18 tisíc

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Neslavně skončila snaha jednatřicetiletého muže z Uherskohradišťska o adopci pejska. Kvůli své důvěřivosti jen teď nejen bez štěněte, ale i bez 18 tisíc korun.

Muž v polovině dubna našel na internetových stránkách inzerát, který nabízel k adopci štěňata. Spojil se s inzerentem a rozhodl se, že pejska adoptuje. „Samotná adopce byla zdarma. Ovšem aby se s pejskem, který byl až ze severu Polska, mohl shledat, musel zaplatit za leteckou přepravu. A posléze ještě za jeho pojištění. Jakmile byly peníze odeslány, přestal s ním inzerent komunikovat. Muž nemá pejska a navíc přišel o bezmála osmnáct tisíc korun,“ vylíčila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání podvodu. Zároveň upozorňují, že nákupy na internetu mohou být často riskantní. „Pokud se někdo pro podobný nákup rozhodne, doporučujeme, aby zvolil osobní převzetí s platbou na místě. Být opatrný se jistě vyplatí!“ zdůraznila Šabatová.