Cizinci ukradli v pražské provozovně miliony korun. Zaměstnance zranili a svázali

PRAHA – Již přes půl roku hledají pražští kriminalisté dvojici mužů, která přepadla se zbraní na Václavském náměstí provozovnu, provádějící převody peněz do zahraničí. Obsluhujícího zaměstnance zbili a odnesli si několik milionů korun.

K přepadení došlo podle policejního mluvčího Jana Daňka už v loňském říjnu, ale kriminalistům se nepotvrdila původní stopa, kterou měli, a proto požádali veřejnost o pomoc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muži vstoupili do provozovny s jedním zaměstnancem a donutili ho odejít do zadních prostor. „Tam ho zbili, hrozili mu pistolí a chtěli po něm kód k trezoru. Ten jim poškozený vydal a pachatelé si z trezoru odnesli několik milionů korun,“ sdělil Daněk a dodal, že než pachatelé odešli, znehybnili přepadeného lepicí páskou, kterou mu svázali ruce i nohy.

Policisté zajistili kamerové záznamy a nyní se je snaží identifikovat. „Jestli je někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Podle všeho jsou podezřelí muži cizinci hovořící rusky,“ vyzval veřejnost mluvčí.