Do Bohumína se vrací oblíbená běžecká akce pro veřejnost

BOHUMÍN  – Největší běžecká akce pro veřejnost se po dvou letech vrací do Bohumína. Náměstí T. G. Masaryka se v neděli 8. května změní v atletický ovál. Závodníci se mohou registrovat online do 6. května.

Májový běh Bohumínem bude na velké tabuli živě vysílat místní televize TIK. První kategorie prestižního a oblíbeného závodu startuje v 18,00 hodin večer.

„Nebýt pandemie, letos bychom pořádali už 25. ročník Běhu ulicemi města. Dva roky čekání nás přinutily se zamyslet a inovovat jej tak, aby byl ještě atraktivnější,“ řekl Ondřej Veselý z pořádajícího Atletického klubu Bohumín.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Termín běhu zůstává tradiční, jak jsou na něj lidé Bohumíně zvyklí. „Změnili jsme ale název závodů na Májový běh Bohumínem. Vytipovali jsme vhodnější běžecký okruh a zajistili lepší zázemí pro pořadatele v podobě velkého zastřešeného pódia,“ vysvětlil dále Ondřej Veselý.

Novinkou je velká LED tabule pro živé vysílání bohumínské televize TIK, která bude závody přenášet pomocí tří kamer. Májový běh Bohumínem nebude chybět ani v živém přenosu na YouTube a městském webu.

Čas závodů se nově posunul na osmnáctou hodinu. Pořadatelé ale upozorňují, že doprovodný program začne už o půl páté odpoledne. Na místě bude pro příchozí připraveno občerstvení. Závodníci se mohou dostavit k prezenci ještě půl hodiny před začátkem běhu. Startovné je zdarma.

Divácky nejatraktivnější kategorií je běh nejmenších dětí do tří let, které závodí v doprovodu rodičů. Na náměstí se představí dalších třináct kategorií včetně štafet bohumínských základních škol. Pořadatelé se rozhodli do nové podoby soutěže už nezařazovat klání dospělých.