Hasiči zasahovali u čtyř bouraček, při nich se zranili tři lidé

KRÁLOVÉHRADECKO – Během včerejšího dne zasahovaly hasičské jednotky u střetu Škodovky s dodávkou, srážky osobního vozidla BMW s kamionem, u střetu Peugeotu a Citroenu a nárazu Škodovky do betonových svodidel. Na dvě místa musela bohužel také zdravotnická záchranná služba.

Na Hradecku se staly dvě dopravní nehody. Těsně před pátou hodinou ranní došlo v Hradci Králové v Brněnské ulici ke střetu osobní auta dodávky. Osobní vozidlo poté narazilo do sloupu. Na místo přispěchala místní profesionální jednotka z centrální stanice. „Dvě osoby se při události zranily, jednotka jim poskytla první pomoc, dále byly v péči posádky ZZS. Hasiči zabezpečili místo zásahu a zlikvidovali unikající provozní kapaliny,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči poté pomohli naložit osobní auto na odtah, dodávka byla pojízdná.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve Všestarech se na kruhové křižovatce u napojení na silnici č. 35 střetlo osobní auto s nákladním, a to krátce před jednou hodinou odpolední. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Naštěstí se při bouračce nikdo nezranil. Hasiči zabezpečili místo události a předali ho policistům k vyšetřování.

Na Náchodsku bylo zapotřebí hasičů u jedné dopravní nehody, k té došlo v Červeném Kostelci v části Lhota. Zde v Ulici Bratří Čapků krátce před třetí hodinou odpolední havarovala dvě osobní auta. Při nehodě se jeden člověk zranil a potřeboval péči zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahující náchodští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Červený Kostelec zabezpečili místo události, zajistili obě nabouraná vozidla a postarali se o úklid vozovky.

Na Trutnovsku se bouralo také jednou, a to na silnici č. 295 mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Zde ve tři hodiny v noci nabouralo osobní auto do betonových svodidel a začaly z něj unikat pohonné hmoty. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Vrchlabští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Špindlerův Mlýn zabezpečili místo nehody a zasypaly uniklé pohonné látky sorbetem.