Hasiči zasahovali u tří požárů, při jednom vznikla škoda za 50 tisíc korun

HRADECKO-NÁCHODSKO – Zahoření túje, požár vestavěné mikrovlnné trouby a doutnající vyskladněný materiál, zde všude bylo během včerejšího dne zapotřebí profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek.

Na Hradecku museli hasiči vyrazit ke dvěma požárům. K prvnímu z nich došlo o půl čtvrté v noci na Smetanově nábřeží v královéhradecké metropoli. Menší zahoření túje zlikvidovali místní profesionální hasiči z centrální stanice. K žádné škodě na majetku nedošlo.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I k dalšímu požáru došlo v Hradci Králové, tentokrát krátce po čtvrté hodině odpolední v ulici Labská louka. „V jednom z bytů došlo k požáru vestavené mikrovlnné trouby a částečně také kuchyňské linky. Požár hasiči rychle zlikvidovali a prostory odvětrali,“ mluvčí hasičů Martina Götzová. Při požáru, který vznikl kvůli nedbalosti se naštěstí nikdo nezranil. Plameny ohně způsobily škodu za zhruba 50 tisíc korun. Rychle provedeným zásahem ochránili hasiči majetek v hodnotě téměř dvou milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z královéhradecké centrály a dobrovolná jednotka z Třebše.

Na Náchodsku bylo zapotřebí hasičů v jednom případě. V České Metuji v části Vlásenka, po předchozím požáru, ke kterému došlo první májovou neděli začal vyskladněný materiál v silážní jámě opět doutnat. Na místo krátce před půl sedmou večerní přispěchali profesionální hasiči z Náchoda a Broumova a také dobrovolná jednotka Police nad Metují. Jednotky prolily doutnající místo vodou.