Jihočeský kraj počínaje dneškem omezuje bezplatnou přepravu ukrajinských uprchlíků

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeský kraj omezuje bezplatnou přepravu ukrajinských uprchlíků veřejnou dopravou. Zkrátí se tedy doba, kdy budou moci využívat dopravu po regionu zdarma. 

Nově budou moci jezdit ve vlacích a autobusech objednaných Jihočeským krajem po území našeho regionu zdarma pouze do 5 dní ode dne vydání víza dočasné ochrany. Opatření je platné od 5. května do odvolání. „O změně byli všichni dopravci informováni prostřednictvím Jihočeského koordinátora dopravy hned 4. května, kdy změnu schválili krajští radní,“ upozornil jednatel společnosti Jiří Kafka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Klíčovým dokumentem pro prokázání nároku na bezplatné cestování je vízum dočasné ochrany, které je vydané až po datu 24. února 2022. Tato víza jsou označena kódy D/DO/667, 668 nebo 669. Důvodem rozhodnutí o omezení bezplatné přepravy je sjednocení s pravidly, která stát již od počátku dubna celoplošně zavedl pro dálkovou železniční dopravu.