Popíjení alkoholu v Tišnově přerostlo v konflikt a fyzické napadení vozíčkáře

BRNO-VENKOV – Ve středu v podvečer se v Tišnověpoblíž kostela pustila do sebe dvojice mužů. Ti se při vzájemném popíjení alkoholu dostali do konfliktu, který přešel postupně z verbálního napadání ve fyzické napadení.

Třiačtyřicetiletý muž svého o pět let staršího kumpána fyzicky napadl i přesto, že je upoutaný na invalidní vozík. „Několikrát jej pěstí praštil do obličeje, poté, co ho shodil na zem, do něj začal i kopat. Své údery mířil mimo jiné i do hlavy,“ popsal napadení policejní mluvčí Bohumil Malášek. Oba muži později nadýchali kolem 1,5 promile. Přivolaní záchranáři museli napadeného invalidu převézt k ošetření do nemocnice. Práci měli i se zraněným násilníkem, kterého nedaleko kostela vypátrali zasahující policisté. „Agresor, který není pro své dřívější prohřešky policistům neznámý, musí nyní počítat se stíháním pro ublížení na zdraví a výtržnictví,“ dodal Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.