Drsný útok skončil otřesem mozku a zlomeninami. Agresorka už sedí ve vazbě

JIHLAVA – Sedmadvacetiletou ženu, která hrubě napadla dva muže, obvinili policisté z trestného činu. Oba napadení skončili s těžkými zraněními v nemocnici. Obviněn byl i spolupachatel agresorky.

K prvnímu útoku došlo na začátku března v bytovém domě v Jihlavě. Žena se při návštěvě své příbuzné dostala do hádky s padesátiletým mužem. „Udeřila ho do oblasti hlavy, a když upadl na zem, muže kopala a utržil další rány pěstí. Navíc ho opakovaně udeřila dřevěným klackem. Napadený muž utrpěl vážná zranění jako zlomeniny, otřes mozku a tržné rány. Léčba jeho zranění si vyžádala přibližně dvoutýdenní hospitalizaci v nemocnici,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté ženu obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, stíhána byla na svobodě. Asi o měsíc později se dopustila dalšího násilí. „V druhé polovině dubna přišla společně se svým partnerem k ubytovacímu zařízení a na bouchání na dveře zareagoval sedmdesátiletý obyvatel domu. Po otevření dveří ho fyzicky napadli. Když upadl na zem, žena ho kopala a její partner muže opakovaně udeřil,“ doplnila mluvčí.

I tento muž utrpěl zranění, která bylo nutno ošetřit v nemocnici. Poté ještě následovalo několikadenní léčení. Oba muži měli vlastně štěstí, vzhledem k agresivitě útoků mohla být jejich zranění ještě závažnější.

Po tomto napadení byla žena obviněna z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu spáchaného ve spolupachatelství a skončila ve vazbě. Jak ona, tak i její spolupachatel už měli problémy se zákonem v minulosti. Také čtyřiatřicetiletý muž byl obviněn z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu spáchaného ve spolupachatelství a za napadení pracovníka ostrahy obchodního centra, k němuž došlo letos v březnu, navíc i z výtržnictví.