Na stezce kolem Svratky přibylo molo, altán i lávky

BRNO – Stezka kolem Svratky vedoucí z Komína do Bystrce se dočkala modernizace. Momentálně je stavba v režimu předčasného užívání a čeká se na kolaudaci.

Původní stezka byla v některých místech těžko průchozí, zejména pro handicapované osoby. Na druhém břehu se nachází cyklostezka, kterou využívali i chodci a docházelo tak ke kolizím. Z toho důvodu se město rozhodlo stezku lépe zprůchodnit. „Po celé její délce bylo vytipováno devět míst, která prošla úpravami. V Komíně například vzniklo u zastávky Svratecká molo, které umožní lidem koupání v řece. V lokalitě Pláž je nyní k dispozici rampa, která umožní průchod i za zvýšené hladiny řeky, v lokalitách Přechod a Sráz překlenula skalnaté výběžky lávka nad hladinou vody,“ řekl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavba trvala od srpna loňského roku a vyžádala si částku téměř 10 milionů korun. Nyní se čeká na kolaudaci, po které budou v místech pro chodce instalovány zákazové značky pro cyklisty. Ti mohou využít trasu na druhém břehu řeky.