Přistižený zloděj prchal na motorce, došel mu ale benzín

LUHAČOVICE – Neslavně skončila „služební cesta“ čtyřiačtyřicetiletého zloděje ze Vsetína. Zřejmě znaven po sérii krádeží si ustlal v cizí maringotce, kde ho překvapil udivený soused. Recidivista ale daleko neutekl, brzy mu v kradené motorce došel benzín.

Muž v neděli ukradl motorku značky Suzuki ve Vsetíně, na níž se v pondělí vydal na cestu do Luhačovic. Během noci na úterý se postupně vloupal do dřevěné kůlny, stavební buňky a nakonec do maringotky. Tam ho přistihl soused, který si všiml vypáčeného okna. „Když ležícího muže oslovil, ten se lekl, vylezl oknem ven, nasedl na motocykl a z místa ujel. Protože neměl benzín, daleko nedojel, nicméně slezl z motocyklu a utíkal. Policisté po pár minutách muže doběhli, zadrželi a převezli do policejní cely,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté u zloděje našli ukradené věci jako nářadí nebo oblečení. „Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na více než pět tisíc korun,“ upřesnila Kozumplíková.

Policisté sdělili osmkrát trestanému recidivistovi podezření z krádeže, což ho může stát až dva roky ve vězení. „Včera ho převezli policisté z pohotovostního a eskortního oddělení k okresnímu soudu, státní zástupkyně podala návrh na jeho umístění do vazby, soudce neshledal vazební důvody a muže propustil zpět na svobodu,“ dodala mluvčí.