Založil si účet na kradený řidičák. Mladíka hledá policie

PRAHA – Svou ztrátu přišel nahlásit na policii na Pankráci muž, který přišel o batoh s notebookem, peněženkou s doklady a platební kartou v celkové hodnotě dvaceti tisíc korun. Policie vyhlásila pátrání a ukázalo se, že na zcizené doklady si zakládá zatím neznámý pachatel účty u různých společností.

O případu v pátek informoval novináře mluvčí policie Jan Daněk. Při prověřování policie zjistila, že jednou ze společností, kde si neznámý pachatel založil účet, byla i půjčovna sdílených aut. „Právě u této společnosti je potřeba verifikace účtu zasláním selfie fotografie i s požadovaným dokladem,“ upřesnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Zatím neznámého mladíka bychom se potřebovali zeptat na pár detailů k celému případu. Jestli ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158 nebo přímo kolegům na místní oddělení Pankrác,“ vyzval veřejnost Daněk.

Policie případ prověřuje jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení.

Zdroj: Policie ČR