Zoufalý pes štěkal jako o život, jeho páníčkovi už to nepomohlo. Pomohl nakonec policistům!

KLADNO – Pes, když ztrácí osobu, ke které má pevnou vazbu, pociťuje stav tísně a strachu, zvlášť nalezenci a psi, kteří přišli z útulku nebo z krutých podmínek.

Minulý týden upozornil zoufalý a vytrvalý štěkot menšího psa na místo poblíž areálu Cvrčovice-Čabárna v Týnském potoce. Tam byl nalezen prošedivělý, asi šedesátiletý muž, který ležel tváří ve vodě, bez známek života. Lékař u něj konstatoval smrt.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mrtvý u sebe neměl žádné doklady, našel se pouze svazek 3 klíčů na červeném popruhu. Nic, podle čeho by se dal identifikovat. Nikdo se po něm ani zatím nesháněl. Také pes byl bez tetování a čipu. Kriminalisté se proto obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc. Doufali, že podle psíka by se mohli dozvědět, kdo je, či byl jeho páníčkem.

Nakonec se díky věrnému čtyřnohému příteli člověka podařilo muže, jenž byl majitelem pejska, ve spolupráci s buštěhradským psím útulkem Bouchalka, ztotožnit. Budiž mu země lehká. A chlupáč snad brzy najde nového majitele.

Foto: Policie ČR