Hasiči zasahovali u deseti bouraček, na jedno z míst musel záchranářský vrtulník

KRÁLOVÉHRADECKO – Střety osobní vozidel, srážka kance, pád cyklisty, nebo střet vlaku s člověkem. Nejen u těchto nehod bylo zapotřebí profesionálních a dobrovolných jednotek napříč krajem od uplynulého pátku do neděle. Na mnoho míst musela bohužel také zdravotnická záchranná služba.

Na Hradecku se staly celkem tři dopravní nehody. Ke dvěma z nich došlo v pátek. Krátce po osmé hodině ranní se v Hradci Králové, v Gagarinově ulici srazila dvě osobní auta. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Místní profesionální hasiči z centrální stanice uklidili následky nehody.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další nehoda v královéhradecké metropoli se přihodila v Kutnohorské ulici, krátce téměř půl hodiny po poledni. Zde se střetla dvě osobní vozidla, nikdo se při nehodě nezranil. Na místě zasahovali místní profesionální hasiči ze stanice Pražská, kteří zabezpečili místo události.

V neděli bylo opět zapotřebí hasičů při nehodě v Hradci Králové. Na okruhu v Pilnáčkově ulici, krátce po půl deváté ranní, došlo ke srážce dvou osobních aut. Při nehodě se bohužel jeden člověk zranil a potřeboval péči zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči z centrální stanice zabezpečili vozidla proti požáru, poté předali místo policistům k vyšetřování.

Na Jičínsku byli hasiči zapotřebí u jedné dopravní nehody, k té došlo v sobotu krátce před jedenáctou noční. Na silnici č. 35 se u Úlibic střetl osobní vůz s kancem, řidič vozidla se bohužel při nehodě zranil a potřeboval péči záchranářů. Jičínští profesionální hasiči zabezpečili místo události.

Na Náchodsku se také bouralo, naštěstí jen v jednom případě. V neděli, krátce před pátou hodinou odpolední, u Hořenic najelo na nový kruhový objezd u nájezdu na dálnici osobní auto. Při bouračce nedošlo k žádnému zranění. Na místě zasahující jaroměřští profesionální hasiči zajistili místo události, zkontrolovali, jestli neunikají pohonné hmoty a pomohli odtlačit vozidlo mimo silnici. Jednotka neváhala také pomoci řidiči s výměnou proraženého kola.

Na Rychnovsku došlo ke čtyřem dopravním nehodám, všechny se staly v sobotu. Půl hodiny po poledni ve Vamberku, v části Merklovice, boural cyklista, který spadl z kola. „Na místě musela být prováděna neodkladná resuscitace, hasičské jednotky asistovaly posádce ZZS. Zraněnou osobu následně pomohli hasiči transportovat do vrtulníku LZS,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky Kostelec nad Orlicí a Vamberk.

Těsně před šestou hodinou večerní v Ještěticích bouralo osobní auto s dodávkou. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zajistili místo události, odtlačili obě vozidla mimo silnici a postarali se o její úklid.

Krátce před desátou hodinou noční došlo v Doudlebách nad Orlicí k železniční nehodě, při které srazil vlak jednu osobu. Na místě musely zasahovat všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněný člověk putoval do rukou záchranářů, ve vlaku k žádnému zranění nedošlo. Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolné jednotky Doudleby nad Orlicí a Kostelec nad Orlicí zabezpečili místo zásahu. Poté si místo převzala drážní jednotka.

V Kostelci nad Orlicí nabouralo krátce před desátou hodinou noční osobní vozidlo do jiného stojícího auta a poté do rodinného domu. Při bouračce se nikdo nezranil. Na místě zasahující rychnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Kostelec nad Orlicí zajistili místo dopravní nehody a odstranili její následky.

Na Trutnovsku bylo zapotřebí hasičů u jedné bouračky. K té došlo v sobotu krátce po půl sedmé ranní v Hajnicích. Osobní auto zde ukončilo svou jízdu na boku ve škarpě. Při nehodě, u které se nikdo nezranil zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a místní dobrovolná jednotka. Jednotky zajistily místo události a zkontrolovaly, jestli nedošlo k úniku pohonných hmot, poté si místo k vyšetřování převzali policisté.