Na Den vítězství bylo oceněno několik desítek příslušníků IZS

KRÁLOVÉHRADECKO – Včera bylo na Pivovarském náměstí v Hradci Králové oceněno od Královéhradeckého kraje pět desítek hasičů, policistů a záchranářů. Záslužné medaile se jim dostalo nejen za dlouholetou službu, ale také za obětavou práci v rámci sboru, nebo například za práci při likvidaci následků epidemie ptačí chřipky.

„Chci vám poděkovat za vaše každodenní nasazení, kdy pomáháte, chráníte a zachraňujete životy obyvatel nejen našeho regionu a při jakékoliv neočekávané události jste vždy tam, kde je to potřeba. Děkuji vám za to, že my, občané se na vás můžeme spolehnout kdykoliv je nejhůř, protože víme, že vy tady budete,“ řekl během ceremoniálu hejtman Martin Červíček, který společně s prvním náměstkem Pavlem Bulíčkem a řediteli jednotlivých složek ocenění předal.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Krajské ocenění si převzal také Jakub Vejvoda, který před časem zachránil životy dvou lidí po bouračce osobního auta. To začalo poté co je vytáhl hořet. Za záchranu života Jakuba Vejvodu kraj ocenil Medailí Královéhradeckého kraj I. stupně.

oceňování Jakuba Vejvody