Odmítnutý nápadník zbil dva mladíky, kteří se bavili s jeho vyvolenou

PRAHA – Uražený muž s alkoholem v krvi a bohatou kriminální minulostí si vylil svou zlost z odmítnutí na dvou mladících, kteří stáli s dívkou před barem. Bil je pěstmi i kopal, jednomu dokonce zlomil čelist. Policie ho dopadla po čtyřech dnech.

Vše začalo na začátku letošního roku v baru v Praze 4, kam si vyrazily dívky s mladíky. Jedna z nich se zalíbila osmatřicetiletému muži. Chtěl se s ní seznámit, ale dívka z něj měla kvůli jeho neodbytnosti strach. „Aby se ho zbavila, tak mu dala telefonní číslo, což ho zřejmě na chvilku uspokojilo a odešel,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Po skončení zábavy, když parta podnik opouštěla, na muže znovu narazila. Ten zaútočil na dva mladíky ze skupiny, kteří se s dívkou celý večer bavili. „Agresor surově zaútočil pěstmi a kopy na poškozené, což mělo následky v podobě jejich zranění. Jeden z nich dokonce skončil na operaci v nemocnici se zlomenou čelistí,“ popsal incident mluvčí.

Případ začali řešit kriminalisté z 1. oddělení, kteří ve spolupráci s kolegou z oddělení vražd podezřelého zadrželi čtyři dny po útoku. „S osmatřicetiletým mužem, který má bohatou trestní minulost následně zahájili trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví, vydírání, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk s tím, že stíhání je vedeno vazebně.