Opilý mladík napadl v Jihlavě taxikáře. Zasahujícím policistům pěstí rozmlátil okno v autě

JIHLAVA – Téměř dvě promile alkoholu měl v těle mladík, který v sobotu v Jihlavě zaútočil na řidiče taxislužby. Útok poté obrátil vůči zasahujícím policistům. Agresor skončil na záchytce a nyní čelí obvinění ze dvou trestných činů.

Napadení se odehrálo v sobotu 7. května před desátou hodinou večer na náměstí v Jihlavě. Třiadvacetiletý mladík se nejprve nechal svézt taxíkem a poté došlo mezi ním a řidičem k hádce. „Konflikt vyústil ve fyzické napadení, při kterém se muž snažil řidiče opakovaně udeřit do oblasti hlavy, čemuž se napadený bránil,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na místo byli přivoláni policisté, u konfliktu zasahovali i městští strážníci. „Podezřelý muž se choval útočně a rozbil rukou okno u policejního vozidla, při čemž se drobně poranil. Policisté opilého muže zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu necelé dvě promile alkoholu,“ dodala mluvčí.

Policejní zákrok navíc narušoval agresivní pětadvacetiletý muž, který se policistům vměšoval do práce, na jejich výzvy nereagoval a hlasitě pokřikoval. Oba opilce převezli policisté na záchytku.

Třiadvacetiletý mladík je nyní podezřelý ze dvou trestných činů, a to z výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Kvůli poškození policejního vozidla je zároveň šetřen pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. O dva roky starší muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.