Seniorka utekla z domova důchodců, šla prý na návštěvu k sestře

BRNO – Jednaosmdesátiletá žena se bez jediného slova vypravila z domova důchodců k sestře na návštěvu. Při své cestě se ale ztratila a bezradně postávala na chodníku, kde si jí všimla žena venčící psa.

Ta postřehla, že je seniorka jen lehce oblečená a u sebe má pouze klíče. Navázala s ní hovor, při kterém vyplynulo, že netuší, kde její sestra bydlí. Kolemjdoucí proto raději přivolala hlídku. Té důchodkyně řekla své jméno a vzpomněla si, že bydlí v obci třicet kilometrů daleko. Netušila však, jak se do Brna dostala. „Díky všímavosti strážníka jsme zjistili, že žena má na ruce náramek s adresou domova pro seniory. Zavolali jsme tam a ověřili si, že ji už pohřešují. Domluvili jsme se proto na předání,“ informuje tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Hlídka pak předala nezraněnou ženu do rukou zaměstnanců zařízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.