V Jindřichově Hradci začala čtvrtá etapa opravy Václavské ulice

JINDŘICHŮV HRADEC – Komplikace v dopravě čekají až do podzimu řidiče v Jindřichově Hradci. Začíná zde totiž čtvrtá etapa generální opravy Václavské ulice. Práce navážou tam, kde minulý rok skončily.

Jak uvedla mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková, úplně uzavřena bude silnice v úseku od křižovatky s ulicí Čsl. legií po křižovatku s ulicí 28. října. Rekonstrukce bude rozdělena do dvou fází. „První bude trvat od 9. května do 28. srpna 2022 a objízdná trasa bude vedena obousměrně ulicí Čsl. Legií, Ruských legií a 28. října. Jízdní řády MHD ani veřejné linkové dopravy se nemění. Zastávky sídl. Hvězdárna a U Václava budou dál v provozu,“ sdělila Čermáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Změna nastane na konci letních prázdnin, kdy dojde na opravu samotné křižovatky ulice Václavské a 28. října. Křižovatka bude od 28. srpna do 14. října 2022 neprůjezdná a dojde ke změně objížďky i provozu MHD. „Jak konkrétně bude režim dopravy během druhé fáze rekonstrukce v těchto místech vypadat, budeme informovat,“ dodala mluvčí radnice.

V úseku uzavírky bude zajištěn přístup k nemovitostem a také bezpečný bezbariérový průchod chodců. Rekonstrukci bude provedena za vysoutěženou cenu 23, 7 milionu korun s DPH. Dojde zde ke stavebním úpravám místní komunikace v ulici Václavská v celém uličním prostoru včetně rekonstrukce vodovodu, splaškové kanalizace, výstavby nové dešťové kanalizace, stavební úpravy veřejného osvětlení a uložení chrániček městské optické sítě.