Vandal, který v Zábřehu poškrábal několik aut, byl odhalen

ZÁBŘEH – Nemalou škodu způsobil v únoru a v březnu vandal řidičům, kteří parkovali svá auta před domem na ulici Ladislava Fialy a Na Farském v Zábřehu. V laku jejich aut způsobil různě dlouhé hluboké rýhy. K pachateli nasměroval policisty jeden z poškozených řidičů.

Zábřežským policistům se podařilo zjistit, kdo v únoru a v březnu poškozoval auta zaparkovaná v ulicích města. V době od 18. do 26. února vandal poškodil celkem sedm osobních aut odstavených na veřejně přístupném parkovišti v jednosměrné ulici Ladislava Fialy v Zábřehu. V laku u všech aut vytvořil různě dlouhé hluboké rýhy. Protože policisté v té době neměli dostatek indicií, které by je dovedly k pachateli, obrátili se s žádostí o spolupráci na veřejnost, výzvu jsme zveřejnili v tomto článku. Sami obyvatelé přilehlých domů začali být ostražitější a více sledovali, co se děje na ulici. Přibližně dva týdny se nic nestalo, žádná další poškozená auta nepřibývala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Až v sobotu 12. března během dopoledne postupně obyvatelé zmíněné ulice a také navazující ulice Na Farském zjistili, že někdo poškodil lak u dalších sedmi aut odstavených před domy. V laku byly opět hluboké rýhy. Jeden z poškozených pak policisty nasměroval na možného pachatele. „V noci si všiml muže procházejícího až nápadně blízko kolem řady zaparkovaných aut. A dotyčného poznal,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Při výslechu se muž policistům k činu doznal. Uvedl, že auta poškodil pomocí svazku klíčů, když kolem procházel při návratu do místa bydliště. „Na otázku, proč to udělal, odpovědět nedokázal,“ dodala Šafářová. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 201 tisíc korun.  Devětačtyřicetiletý muž ze Zábřeha za výtržnictví a poškození cizí věci může strávit až dva roky za mřížemi.