VIDEO: Záchrana zasypaného muže z výkopu v Holubicích: Vytáhli ho hasiči za půl hodiny

VYŠKOV – V sobotu odpoledne vyjelo pět profesionálních jednotek jihomoravských hasičů k záchraně zasypaného dělníka na stavbě u Holubic na Vyškovsku. K místu události vzlétl také vrtulník s leteckými záchranáři a vrtulník lékařské záchranné služby.

Mladého muže zasypala ve výkopu čtyři metry hlubokém zemina. Dělník byl zeminou zasypán tak, že nebyl vidět. „Pomocí ženijního nářadí hasiči s maximálním nasazením mladého dělníka během půlhodiny z výkopu zachránili a předali k ošetření záchranné službě,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Zachráněného muže pak předali hasiči zdravotníkům ze záchranky. „Muž byl při vědomí. Mechanismus úrazu byl ale velmi závažný. U podobných případů nelze s jistotou vyloučit případné těžší zranění. Záchranka proto muže transportovala do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.