Nejprve obtěžoval mladou ženu, pak masturboval v čekárně u lékaře

HRADECKO – Minulý týden policisté ve spolupráci se strážníky městské policie zadrželi opilého 47letého muže. Ten má jen za tento rok na svém kontě už 16 vroubků za sexuální obtěžování, vyhrožování, anebo výtržnictví. Za to vše skončil ve vazbě.

„Na jedné hradecké autobusové zastávce měl slovně se sexuálním podtextem obtěžovat 21letou ženu a v nedalekém zdravotním středisku v čekárně posléze masturbovat. V době zadržení muž nadýchal téměř 2,5 promile alkoholu,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová. Policisté poté ihned převezli hříšníka na záchytku k vystřízlivění.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté si pořádně proklepli 47letého muže v evidencích a zjistili, jeho dalších šestnáct prohřešků. Mezi ně na konci dubna patřilo také výtržnictví, v jednom hradeckém obchodě se hrubě choval vůči nakupujícím a také se tam obnažil. Za to byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na 6 měsíců se zkušební dobou 18 měsíců.

Jelikož panovala obava, že by muž v trestné činnosti pokračoval, tak na něj byla po vystřízlivění uvalena soudcem vazba. Pokud bude muž uznán vinným, může skončit za mřížemi až na tři roky.