Školu čeká rozsáhlá rekonstrukce

HRADEC KRÁLOVÉ – Uměleckou školu, která patří mezi největší svého typu v republice a do které dochází přes dva tisíce žáků, čeká kompletní rekonstrukce za desítky milionů korun. Práce budou rozděleny na etapy, obnova jednoho z pavilonů by měla být hotová do konce roku.

Letos byla zahájena rekonstrukce základní umělecké školy Střezina, která byla rozdělena na etapy. První spočívá v obnově výtvarného pavilonu, práce včetně kolaudace by měly být hotové do konce roku. Pokračovat bude v příštím roce a bude v ní zahrnuta revitalizace tanečního pavilonu a vybudování spojovací chodby. Kompletní rekonstrukce si vyžádá investici ve výši šestasedmdesát milionů korun. Druhá etapa prací by měla podle plánu proběhnout v roce 2024. „Moc bych všem přál, aby stavba pokračovala podle plánu a bez větších komplikací. Děti, pedagogy i rodiče bych rád požádal o trpělivost, jelikož během stavby je čeká spousta změn i stěhování. Věřím ale, že konečný výsledek bude stát za to,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.