V Otrokovicích začala rekonstrukce autobusového nádraží

OTROKOVICE – Symbolickým poklepáním na základní kámen odstartovala obnova autobusového nádraží na Baťově. Po rekonstrukci se z něj stane moderní dopravní terminál pro Otrokovice i lidi z celé spádové oblasti, kteří denně dojíždí za prací nebo vzděláním.

Cestující se mohou těšit na řadu novinek. V plánu je rekonstrukce silnic a zastávek, navýšení kapacity parkovacích míst, obnova chodníků nebo doplnění nástupišť. „Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče MHD. Otrokovice tak po letech získají veřejné WC na Baťově, které zde tolik chybělo. Novinkou bude také zastávka MHD, kam budou zajíždět autobusy DSZO obsluhující v pravidelných intervalech Baťov, jako je linka 55 a 70,“ přiblížila mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Stávající situace neumožňovala bezpečný přestup mezi individuální a hromadnou dopravou. Navíc stav povrchů byl za hranou životnosti. Zejména lidé se sníženou schopnosti pohybu zde měli velmi obtížné podmínky. Zcela chyběly prvky pro imobilní a slabozraké občany,“ přiznala starostka Hana Večerková. „Celková revitalizace tyto problémy odstraní. Celý prostor bude odpovídat současným požadavkům a přispěje ke zvýšení pohodlí při každodenním cestování.“

Náklady ve výši 15 milionů korun pokryje dotace. Hotovo by mělo být ještě letos v září.

Foto: město Otrokovice