Zažijte s dětmi pirátské dobrodružství na Orlické přehradě

Chcete zažít nevšední plavbu lodí? Pak neváhejte a naloďte se na výletní parník brázdící vlny Orlické přehrady. Orlická lodní doprava nabízí báječné zážitkové plavby. Třeba kolem zámku Orlík a hradu Zvíkov, okružní plavbu s hudbou a zpěvem nebo plovoucí restauraci. A na děti čeká zážitková plavba s pirátským přepadením. Vzhůru na palubu a vyplujte za zážitky!

Vyjeďte za krásou Orlické přehrady

Vodní nádrž Orlík neboli Orlická přehrada je součást Vltavské kaskády v jižních a středních Čechách. Své pojmenování dostala podle zámku Orlík, který kdysi dávno čněl na skále nad hlubokým údolím řeky Vltavy. Dnes jeho obraz spatříte, jak se odráží na hladině přehradního jezera. Orlická přehrada je na Vltavské vodní cestě tou největší. Využijte k výletu Orlickou lodní dopravu, jejíž výletní lodě brázdí vody Orlíku. Neopakovatelné zážitky a krásy Povltaví čekají jen na vás!

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Loď svatá Anna. Zdroj: Orlická lodní doprava
Loď svatá Anna. Zdroj: Orlická lodní doprava

Orlická lodní doprava má loďařské srdce

Vydejte se na plavbu za nevšedními zážitky s Orlickou lodní dopravou. Od napuštění přehrady do konce osmdesátých let brázdil vody Orlíka Václav Zoch, od roku 2000 ho následuje syn Josef Zoch, a vše završil vnuk Martin Zoch, kterému společnost patří. Takže loďařské srdce všech je na tom správném místě. A moc se těší na spokojené turisty. Vyplout s nimi můžete při pravidelných okružních plavbách, a dokonce vás čeká i plavba na přání.

Vyplujte za zážitky!

  • Okružní plavba okolo zámku Orlík je příjemnou vyjížďkou k bezesporu nádherné české památce nad přehradním jezerem. Pokud vás tento skvost zmámí k prohlídce, inspiraci najdete v našem tipu na výlet – Navštivte zámek Orlík, skutečnou perlu nad Vltavou.
  • Věděli jste, že podle pověsti spojuje hrad Zvíkov s obcí Svatá Anna tajná chodba hlídaná ohnivým psem? Na cestu od Zvíkova do Svaté Anny nemusíte podzemím, ale po hladině Orlické přehrady – a především na palubě výletní lodi! Vyhlídková okružní plavba kolem hradu Zvíkov ke Štědronínu (svaté Anně) je další z pravidelných jízd.
  • Chcete zažít gastronomickou okružní plavbu? I to vám Orlická lodní doprava splní, a to plovoucí restaurací.
  • Večerní plavbu s hudbou a večeří na lodi sv. Anna si nesmíte nechat ujít! Výletní loď vyplouvá pouze v červnu a v červenci, každou sobotu od 17 hodin.
  • „Pozor, piráti na pravoboku!” Právě tímhle výkřikem posádky začíná pirátské dobrodružství na palubě lodi Lipno. Tu během velké okružní plavby okolo hradu Zvíkov přepadne pirátská kocábka a ukořistí sladký poklad ukrytý na její palubě. Pokud ho chtějí dětští členové posádky získat zpátky, musí splnit pirátské úkoly. Zažijte společně s dětmi nefalšované pirátské dobrodružství na lodích. Ale pozor, v ústrety pirátům se vyráží z přístaviště Zvíkov pouze každou středu a sobotu v červenci a srpnu.
  • Vyplujte vstříc krásám Otavy, Vltavy a Orlické přehrady i hudebním zážitkům romantickou okružní plavbou s hudbou a zpěvem.
Výletní loď Otava a zámek Orlík. Zdroj: Orlická lodní doprava
Výletní loď Otava a zámek Orlík. Zdroj: Orlická lodní doprava

Turistické informace

Nevybrali jste si z výletů pořádaných Orlickou lodní dopravou? Využijte jejich nabídku vyhlídkové plavby na přání. Pravidelný jízdní řád, pravidelné okružní plavby i plavby na přání, to vše najdete na internetových stránkách Orlické lodní dopravy.

Místo výletu

Kraj: Jihočeský
Okres: Písek
Město: Orlík nad Vltavou

Kontakt

Orlická lodní doprava
tel.: +420 382 275 333
tel.: +420 775 777 987
e-mail: orlickalodni@email.cz 
www.orlickalodni.cz 

Tip na fajn výlet

Navštivte hrad Zvíkov, je celoročně volně přístupný a průchozí k místnímu přístavišti. Z jeho hradeb si můžete užívat krásný výhled na Otavu i Vltavu a jejich soutok.