Bohatý kulturní program a historický vlak. V Jeseníku zahájí lázeňskou sezónu

JESENÍK – Tradiční zahájení lázeňské sezony v Jeseníku a Priessnitzových léčebných lázních je v letošním roce velkou oslavou mimořádného 200. výročí od založení lázní. Bohatý program je přichystán od zítřka až do neděle 15. května.

Zítra se uskuteční tradiční zdobení pramenů, komentované prohlídky a aktivní odpoledne pro malé i velké ve Smetanových sadech v Jeseníku. V pátek 13. května se můžete těšit na bubenickou zahajovací show a koncert Lenky Filipové na Masarykově náměstí v Jeseníku nebo na divadelní skeče v divadle Petra Bezruče. V sobotu 14. května bude z Olomouce do Jeseníku vypraven speciální historický parní vlak, který doveze nejen vzácné hosty oslav, ale také pana Priessnitze a paní Priessnitzovou. V neděli 15. května je možnost návštěvy vyhlídkové věže v lázních, otevře se kaple Vincenze Priessnitze a v hudebním altánku se uskuteční poslední koncert oslav.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Organizátoři lákají na spoustu známých interpretů a po tříleté kulturní přestávce slibují skvělou atmosféru.