Jubilejní kongres Nemocnice Pardubického kraje proběhl ve znamení spolupráce při léčbě ran a kožních defektů

PARDUBICKÝ KRAJ – Na celostátním dvacátém mezinárodní kongresu Nemocnice Pardubického kraje, který se uskutečnil minulý týden, se tentokrát zaměřili na spolupráci různých oborů při problematice hojení ran a kožních defektů. Proběhl ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií Univerzity Pardubice a Českou společností pro léčbu rány.

Akce se zúčastnili lékaři z praxe, dermatologové, geriatři, diabetologové, internisti a všichni, kdo se zabývají léčbou rány. „Naší trvalou snahou bylo a je předávat vzájemně zkušenosti, být stále v kontaktu s nejnovějšími poznatky v problematice hojení ran a také podporovat spolupráci mezi lékařskými a nelékařskými zdravotnickými obory,“ uvedl primář Geriatrického centra Pardubické nemocnice Ivo Bureš. Na kongresu byly přítomny také sestry z ambulantních zařízení, ale i z domácí péče.

Část přednášek obsahovala širokou problematiku, která platí ve všech oborech, zabývajících se ranami a kožními defekty. Proběhly i důležité specializované přednášky, týkající se této oblasti a také ukázky nových materiálů s atypickými postupy spojené s léčbou ran.