Na jihlavské záchytce přibývá agresivních opilců. Jeden z posledních tam dokonce rozkousal matraci

JIHLAVA – Jediná protialkoholní záchytná stanice na Vysočině eviduje v posledních týdnech stále více agresivních pacientů. Přibývá také těch, kteří mají sebevražedné sklony. Podle vedoucího záchytné stanice Lukáše Černého to může být důsledek covidu.

Větší agresivitu zaznamenali pracovníci záchytné stanice v Jihlavě už během covidové pandemie. „Když byly zavřené restaurace, lidé začali více pít doma, přibylo domácích konfliktů a tito lidé častěji končili u nás,“ říká Lukáš Černý.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

I když nejčastěji končí na záchytce muži, a to až z 88 procent, oproti minulým letům přibylo i žen. Během letošního dubna v Jihlavě zaznamenali i více sebevražedných sklonů. Zároveň se stupňuje agresivita příchozích. „Skončil u nás muž, který napadl svoji přítelkyni. Byl agresivní i v poutech, které se mu zaklínily a na odpoutání museli přijet pomoci hasiči. Nakonec nám ještě v noci rozkousal matraci,“ dodává Lukáš Černý.

Ročně přijmou na jihlavské záchytce zhruba 1200 lidí. Noc zde stojí čtyři tisíce korun. Aktuálně je 62 procent částek dlužných, konkrétně  jde o 10,4 milionu korun. Jeden z dlužníků, místní rekordman, dluží dokonce 290 tisíc korun.