Před 25 lety vyjely z komínské vozovny první trolejbusy

BRNO – Vozovna v Komíně slaví 25 let. Jedná se o nejmladší vozovnu dopravního podniku, která poskytuje nocleh 66 vozům a zaměstnává 63 pracovníků.

V roce 1994 byl položen základní kámen komínské vozovny, o tři roky později odtud vyjely první vozy. Stavba má oválný půdorys a připomíná velkou loď, dole jsou umístěny dílny, nahoře odstavná plocha pro trolejbusy. Ty mají v Brně dlouhou historii a stále se rozvíjí. „Za poslední rok jsme pořídili 20 nových trolejbusů 27Tr. Dalších 10 vozů tohoto typu dorazí do Brna na přelomu května a června. Do konce roku pak očekáváme další dodávku. Současně si začneme dvanáctimetrové vozy SOR TNS 12 montovat sami v našich dílnách,“ vyjmenoval generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jeho firma funguje od roku 1949, vlastní 137 trolejbusů ve třech vozovnách. Ta komínská se otevře veřejnosti 18. června při dni otevřených dveří. V plánu je také její rekonstrukce, která vyjde na 200 milionů korun a začne příští rok.