Stovka atrakcí, dvě stě prodejních stánků. Nenechte si o víkendu ujít tradiční pouť ve Žďáře

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Jedna z největších poutí v republice, kterou každoročně navštíví desítky tisíc lidí, proběhne již tento víkend ve Žďáře nad Sázavou. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu prodejních stánků a atrakcí a zároveň na neopakovatelnou atmosféru, která ke zdejší pouti neodmyslitelně patří.

Žďárská pouť se pojí se svátkem svatého Jana Nepomuckého, kterému je zasvěcen kostel na Zelené hoře. Letos vychází doba jejího konání na dny 13. – 15. května. V areálu na Bouchalkách okolo zimního stadionu ve Žďáře nad Sázavou najdou návštěvníci více než stovku zábavních atrakcí a téměř 200 stánků s občerstvením a dárkovými předměty.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mezi obvyklými atrakcemi nechybí ani ty moderní, jako je Extrem-Booster, Break Dancer, obří kolo nebo Bungee Katapult. Na své si samozřejmě přijdou i milovníci řetízkových kolotočů, houpaček, střelnic, labutí nebo autodromů.

Neodmyslitelnou součástí pouťového víkendu ve Žďáře je i Pouť ke sv. Janu Nepomuckému na Zelené hoře. V rámci duchovní pouti proběhnou v Poutním kostele sv. Jana Nepomuckého tradiční bohoslužby. Více informací najdou zájemci na webových stránkách.