Ve Smetanových sadech se děti budou bavit na moderním opraveném hřišti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Zasloužené obnovy se už brzy dočká velmi vyhledávané dětské hřiště ve Smetanových sadech. Staré houpačky a prolézačky se odstraní a nahradí je na pohled hezké a zábavné herní prvky. S opravami se začne po Letní filmové škole.

Dětské hřiště bude rozděleno do zón pro všechny věkové kategorie. Děti do 3 let zabaví pískoviště s bagrem, vodopád a stolek pro hru s vodou a pískem nebo točidlo pro batolata a houpadla. Děti do 6 let si zas zařádí ve věži s nízkými skluzavkami, hudebními a interaktivními prvky, skluzovou tyčí a houpačkou. Ty starší budou moct prolézat dvojitou věž, kde bude otevřená a uzavřená skluzavka, lanové prvky, požární tyč, houpací sítě a balanční most. Všechny jistě potěší i trojhoupačka s hnízdem, kolotoč a prolézací tunel zabudovaný ve valu se třemi vstupy. Vše vyjde na 6,1 milionu korun.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uherské Hradiště od roku 2016 nepřetržitě staví, revitalizuje, doplňuje a opravuje dětská hřiště na celém území města. Loňská roční revize navíc ukázala, že řada z nich je v nevyhovujícím stavu. „V posledních letech se z mnoha z původních, polorozpadlých a nedostatečně vybavených plácků napříč městem stala špičkově vybavená hřiště, která jsou ze strany veřejnosti velmi oblíbená a využívaná. Když si vezmete například hřiště Na Splávku, v Bastionu, Kunovském lese, u ZŠ za Alejí a ZŠ Větrná, na Hliníku, na Hraničkách a mnoha dalších místech, u všech je to proměna naprosto zásadní a v tomto trendu chceme pokračovat,“ potvrdil místostarosta Čestmír Bouda.

Foto: město Uherské Hradiště
Foto: město Uherské Hradiště