VIDEO: Policie dopadla na Hlavním nádraží recidivistu, který opakovaně prodával drogy. Šel na rok do vězení

PRAHA – Pražská policie denně bojuje s dealery drog, kteří prodávají převážně v centru Prahy. Místo, kde dochází k prodeji nejčastěji, je park u Hlavního nádraží. Z toho důvodu ho policisté nepřetržitě monitorují, získávají tak důležité poznatky z terénu.

Jeden z poznatků dovedl policii přímo k dealerově předávce drog a následné aplikaci jedním z narkomanů. „Ihned po tomto zjištění kriminalisté zakročili a třiatřicetiletého muže zadrželi. Při následné prohlídce u něj nalezli jedenáct sáčků s bílou krystalickou látkou, finanční hotovost od kupujícího a devět kusů tablet. Mimo těchto drog zadržený také disponoval platební kartou, která nebyla jeho. U výslechu tvrdil, že tuto platební kartu našel a všechny drogy měl jen pro sebe,“ sdělil k případu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lustrací policisté zjistili, že dopadený muž je recidivista, který má už třináct záznamů v rejstříku trestů a čtrnáct záznamů v evidenci přestupků. Vše převážně za majetkovou trestnou činnost nebo přechovávání drog.

„Kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení tohoto muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z přečinu nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodal Hrdina s tím, že soud poslal muže do věznice s ostrahou na jeden rok nepodmíněně.