Dvojice mladíků si vzala na paškál zastávku v Komíně

BRNO – Dva mladí muži rozbili včera večer tramvajovou zastávku v Komíně a poté se dali na útěk. Netušili však, že je snímá kamera a sleduje svědkyně.

Kolemjdoucí postřehla, jak dva muži roztříštili sklo na zastávce a poté nasedli do tramvaje a odjeli do centra města. Vytočila ihned linku 156 a jejich podobu popsala strážníkům. Operační středisko s pomocí dispečinku dopravního podniku zjistilo, kde se tramvaj s muži nachází a vyslalo tam hlídku. Ta dvojici vypátrala, vyzvala k vystoupení a předložení dokladů. Mladíci tvrdili, že s činem nemají nic společného a že u zastávky vůbec nebyli.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Svědkyně nám ale popsala, že je nejprve slyšela, jak se spolu vulgárně a hlučně baví, pak prý následovala rána a řinčení skla. Hlídce navíc poskytla videozáznam z kamery, který natočila,“ upřesňuje tisková mluvčí městské policie Markéta Skřivánková. Škoda nepřesáhne deset tisíc korun, její výši však nebylo možné v danou chvíli určit. Případem se proto bude zabývat správní orgán.