Klobučané si vychutnají férovou snídani na školní zahradě

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Obyvatelé Valašských Klobouk se 12. května přidají k celorepublikovému happeningu na podporu fair trade a lokálních potravin. Organizace Férové snídaně se letos ujala Základní škola Valašské Klobouky, které zve hosty do školní zahrady. Začíná se už v 9.30.

Princip je jednoduchý – každý na piknik přinese svůj kulinářský příspěvek, který připraví s využitím domácích, lokálních nebo fairtradových surovin. Během snídaně bude o zábavu postaráno, a to hlavně pro děti. „Na sousedním hřišti u základní školy si malí návštěvníci vyzkoušejí netradiční sportovní disciplíny. Dospělí si zatím vychutnají kvalitní kávu, která pochází z fairtradové produkce,“ přiblížila Michaela Šebáková, která má na starosti projekt Fairtradové školy.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V případě nepříznivého počasí se akce uskuteční ve školním klubu. Spolupořadatelem akce je Zdravé město Valašské Klobouky, Valašskokloboucké podnikatelské centrum a Gymnázium Valašské Klobouky.