Kroměříž je zase o něco zelenější. Ve městě vysadili přes 2 000 mladých stromů

KROMĚŘÍŽ – Přes 2 300 stromů a několik stovek keřů vysadila na jaře kroměřížská radnice ve spolupráci se žáky základních škol a gymnázia. Zeleň přibyla na vrcholu Barbořina, na Velkém náměstí, náměstí Míru nebo ulici Moravská.

Největší část stromů se zazelenala na Barbořině, kde se otevřela Naučná stezka veverky Čiperky. Po odstranění suchých a nebezpečných dřevin jich tu přibylo 2 100. „Jednalo se o buky, duby, jedle, třešně, javory či habry. S výsadbou pomáhaly děti ze základních škol Slovan, U Sýpek a z církevní základní školy. Ekoložka města jim k tomu navíc připravila naučný doprovodný program,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Čtyři okrasné hrušně nově zpříjemňují prostor u bytových domů na Moravské. Kolemjdoucí zaujmou bohatým kvetením a malými plody, které vydrží na stromě až do zimy a poskytují potravu ptákům.

Na Velkém náměstí se do nádob vysadilo šest dubů kulovitého tvaru koruny. „Alespoň částečně přispějí k ozelenění kamenného středu města. Je škoda, že kvůli stanovisku památkářů nelze na Velké náměstí i na jiná náměstí vysadit stromy přímo do země. Tyto stromy by přispěly k celkově příznivějšímu ovzduší zejména v létě,“ dodal Krejčíř.

Foto: město Kroměříž
Foto: město Kroměříž